Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Handhaven in Brabant - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • home >
  • Actueel >
  • Nieuws uit het land >
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
template afbeelding
-

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Basisnet vergroot veiligheid voor omwonenden van spoor, weg en water

01-04-2015 07:50

Vandaag, 1 april, treedt de regeling ‘Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen’ in werking door een wetswijziging. Het Basisnet verhoogt de veiligheid van mensen die wonen of werken in de buurt van rijksinfrastructuur (auto-, spoor- en vaarwegen) waarover gevaarlijke stoffen worden vervoerd. In de regeling ligt vast wat de maximale risico’s voor omwonenden mogen zijn. Die begrenzing was er tot nu toe niet. Bovendien zorgt het Basisnet ervoor dat gevaarlijke stoffen tussen de belangrijkste industriële locaties in Nederland en het buitenland vervoerd kunnen blijven worden.

Lees verder...

Ministerraad stemt in met financiering twee nieuwe wegen

02-04-2015 12:30

De realisatie van de Blankenburgverbinding en de verlengde A15 is een stap dichterbij. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met het wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om deze twee ontbrekende schakels in het Nederlandse wegennet aan te leggen. Om de versnelde aanleg van de twee wegen te bekostigen is het noodzakelijk dat er tijdelijk tol wordt geheven.

Lees verder...

Minister ondertekent tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen

03-04-2015 07:07

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen ondertekend. De drukte op de A1 vormt al jaren een knelpunt in de spits. Het traject tussen Apeldoorn-Zuid en Knooppunt Beekbergen wordt daarom verbreed. Met deze maatregel verbetert de doorstroming van het verkeer op de A1 ter hoogte van Apeldoorn aanzienlijk. De werkzaamheden starten in 2016.

Lees verder...

Schultz in Korea: “Ook private investeringen nodig voor aanpak wereldwaterproblemen”

14-04-2015 08:31

Het moet voor private financiers aantrekkelijk worden te investeren in de aanpak van wereldwaterproblemen. Dat heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gezegd op het 7e Wereld Water Forum in Gyeongju, Korea. “Welke plannen we ook bedenken voor een waterveilige wereld, zonder geld bereiken we niets. Financiering is de kern van de oplossing.”

Lees verder...

Geplande windparken op zee in beeld

15-04-2015 04:30

In 2023 moeten windparken op zee vijf miljoen Nederlandse huishoudens van stroom voorzien. Het kabinet heeft gekozen voor een beperkt aantal grote windparken in plaats van meerdere kleine windparken. Dat is goedkoper en zo blijft er ruimte over voor andere gebruikers op de Noordzee, zoals bijvoorbeeld de scheepvaart. Het kabinet heeft een visualisatie laten ontwikkelen waarin is te zien hoe de windparken op zee er uit komen te zien.

Lees verder...

UNESCO-IHE en ministerie van IenM zetten nieuwe stap in watersamenwerking

20-04-2015 11:00

Vice-rector Uhlenbrook van het UNESCO-IHE Institute for Water Education en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) hebben vandaag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend, waarmee zij een nieuwe stap zetten in de gezamenlijke ontwikkeling van onderzoek, onderwijs en innovatie op het gebied van waterveiligheid en -kwaliteit. De samenwerking, die in 2003 is gestart, wordt voor vier jaar voortgezet.

Lees verder...

Ruim baan voor betere bereikbaarheid Eindhoven Airport

20-04-2015 14:00

De bereikbaarheid van Eindhoven Airport met de auto en het openbaar vervoer wordt de komende jaren verbeterd. Dit zijn minister Schultz en staatssecretaris Mansveld (beiden Infrastructuur en Milieu) overeen gekomen met de provincie Noord-Brabant, de regio Eindhoven en Eindhoven Airport. Vorig jaar vlogen bijna vier miljoen mensen via de luchthaven. Het Rijk investeert in totaal €40 miljoen in de betere bereikbaarheid.

Lees verder...

WOW-NL zet jouw weer op de kaart

28-04-2015 13:00

Met het nieuwe KNMI-project WOW-NL kunnen mensen met een weerstation hun metingen via internet delen met anderen. De weermetingen zijn op een kaart wereldwijd in te zien en te vergelijken met zowel particuliere als officiële weerstations. Voor het KNMI zijn weerstations in achtertuinen of op balkons interessant omdat deze specifieke weerinformatie geven op locaties waar het KNMI niet kan meten.

Lees verder...

Aantal verkeersdoden gelijk gebleven in 2014

30-04-2015 05:00

In 2014 zijn 570 mensen omgekomen door verkeersongevallen in Nederland. Na de forse daling van 12 procent in 2013, is het aantal verkeersdoden in 2014 gelijk gebleven. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lees verder...

Stationsverbod voor overlastgevers per 1 mei

30-04-2015 08:36

Mensen die overlast veroorzaken op stations krijgen vanaf 1 mei een verblijfsverbod. Overlastgevers mogen na een verblijfsverbod niet langer op het station en de daarbij horende voorzieningen, zoals perrons, trappen, tunnels en liften rondhangen. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) voert het stationsverbod versneld in na diverse geweldsincidenten in het openbaar vervoer.

Lees verder...

Lees ook:

template afbeelding