Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Handhaven in Brabant - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • home >
  • Actueel >
  • Nieuws uit het land >
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
template afbeelding
-

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Schultz en Mansveld investeren miljarden in infrastructuur

17-11-2014 15:02

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) stelt geld beschikbaar voor de versterking van vijf bruggen over de Twentekanalen. De minister is daarnaast onder voorwaarden bereid eerder 165 miljoen euro uit te trekken voor de aanpak van de Noordelijke Randweg Utrecht. Staatssecretaris Mansveld trekt ruim 20 miljoen euro uit voor de elektrificatie van het spoor tussen Zwolle en Wierden. Ook steekt zij miljoenen in meer en langere treinen op drukke trajecten in de spits.

Lees verder...

Nederlandse coalitie tegen klimaatverandering van start

19-11-2014 06:30

Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties hebben een belangrijke stap gezet op weg naar de klimaattop in Parijs volgend jaar. Zij hebben zich verenigd in de Nederlandse Klimaatcoalitie, waarmee de partijen samen initiatieven nemen om klimaatneutraal te worden door geen schade meer toe brengen aan het klimaat. Dit meldt staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder...

Nederland aan vooravond uitrol technieken voor betere doorstroming verkeer

19-11-2014 15:41

Helmond, 19 november 2014 - Steeds meer automobilisten gaan vanaf dit najaar ervaring opdoen met nieuwe technieken in auto’s en langs de weg die helpen het verkeer vlotter te laten doorstromen. Na de A67 wordt vanaf begin volgend jaar ook de A58 ingezet voor innovatieve technieken waarmee files worden bestreden. Uiteindelijk gaan volgend jaar in Brabant duizenden automobilisten applicaties testen waarmee zij op basis van de actuele situatie op de weg persoonlijke rij- en reisadviezen ontvangen.

Lees verder...

Schultz legt stukje Leiden vast op digitale kaart van Nederland

20-11-2014 10:30

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft donderdag 20 november een bijdrage geleverd aan het maken van dé digitale kaart van Nederland. Zij deed dit in Leiden, waar zij met een landmeetinstrument een stukje van de stad in kaart bracht. Leiden is de eerste grote gemeente die gereed is met het omzetten van bestaande kaarten naar de nieuwe standaard die in heel Nederland gaat gelden: de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water en groen zijn hierin eenduidig vastgelegd.

Lees verder...

Twee Green Deals voor een schonere zee en strand

20-11-2014 14:30

Er moet minder zwerfafval in de Noordzee belanden. Het Rijk, de visserij- en de strandsector gaan zich samen op een creatieve en innovatieve manier inspannen om de ‘plastic soep’ aan te pakken. Vandaag ondertekenden de betrokken partijen twee Green Deals, waarin zij zich verbinden aan concrete plannen. Zo leveren vissersschepen opgevist en huishoudelijk afval gescheiden in en organiseert de strandsector opruimacties.

Lees verder...

Green Deal voor schone en veilige steden

21-11-2014 13:48

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) ondertekende vandaag in Groningen de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Zij deed dit samen met meer dan vijftig partijen die betrokken zijn bij de bevoorrading van steden. Doel is deze steden schoner en veiliger te maken door in 2025 zoveel mogelijk soorten vervoer op de weg te hebben die geen schadelijke stoffen uitstoten.

Lees verder...

Financial Close A9 Gaasperdammerweg voor IXAS Zuid-Oost

21-11-2014 15:56

IXAS Zuid-Oost B.V., een special purpose company (SPC) van Ballast Nedam, Fluor, Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure) en 3i Infrastructure, heeft Financial Close bereikt voor het publiek-private samenwerking (pps) project A9 Gaasperdammerweg. Het project omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud als de financiering van de bestaande en nieuwe infrastructuur op de A9 tussen Diemen en Holendrecht.

Lees verder...

Deltaprogramma 2015

21-11-2014 16:39

Op Prinsjesdag heeft het kabinet het Deltaprogramma 2015 aangeboden. Het bevat voorstellen voor deltabeslissingen voor het werk aan onze delta. Zij vormen het kompas voor het uitvoeren van maatregelen tot 2050 om ons laaggelegen land beter te beschermen tegen het soms te hoge en soms te lage water.

Lees verder...

Financial close A12VEG

21-11-2014 16:52

Heijmans en Rijkswaterstaat bereikten op 25 september Financial Close voor de verbreding en het onderhoud van de A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord. Dit project betreft een DBFM-contract. Rijkswaterstaat verbreedt de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken.

Lees verder...

Braakliggende terreinen worden weer levendig dankzij soepele regels

28-11-2014 12:32

De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met de tiende tranche van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (Chw). Hierbij mogen gemeenten voor duurzame innovatieve projecten afwijken van wet- en regelgeving.

Lees verder...

Lees ook:

template afbeelding