Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Handhaven in Brabant - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • home >
  • Actueel >
  • Nieuws uit het land >
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
template afbeelding
-

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Pier Eringa nieuwe President-directeur van ProRail

19-01-2015 13:36

Pier Eringa wordt de nieuwe President-directeur van spoorbeheerder ProRail. Eringa (1961) volgt Marion Gout-van Sinderen op die per 1 juli 2014 is teruggetreden. De functie van President-directeur werd sindsdien op interim-basis vervuld door Patrick Buck, die daarnaast werkzaam is als directeur projecten bij de spoorbeheerder.

Lees verder...

Investeren in klimaat goed voor de economie

20-01-2015 13:15

Duurzame economische groei en vermindering van de risico’s van klimaatverandering staan elkaar niet in de weg. Deze conclusie onderstreepte staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu bij de presentatie van het internationale onderzoeksrapport Better Growth, Better Climate. Op een ondernemersbijeenkomst van VNO-NCW werden de conclusies van het rapport toegelicht door Felipe Calderon, voormalig president van Mexico en nu voorzitter van de Global Commission on the Economy and Climate.

Lees verder...

Omgevingsraad Schiphol officieel van start

29-01-2015 15:30

Alle vraagstukken en belangen rondom luchthaven Schiphol en de hierbij betrokken partijen komen sinds dit jaar samen in de nieuwe Omgevingsraad Schiphol (ORS). In de Raad zijn overheden, de luchtvaartsector, omwonenden en brancheorganisaties vertegenwoordigd. Omwonenden van Schiphol zijn vertegenwoordigd via 93 bewonersorganisaties. Het nieuwe platform vervangt de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) en de Alderstafel. In aanwezigheid van staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) kwam de ORS vandaag voor het eerst bijeen.

Lees verder...

ORS: akkoord over Schiphol bij start Omgevingsraad

29-01-2015 15:35

Dit is een persbericht van de Omgevingsraad Schiphol: Vandaag start de Omgevingsraad Schiphol. Daaraan nemen de luchtvaartpartijen, omwonenden, regionale bestuurders en het Rijk deel. Staatssecretaris Mansveld installeert de Omgevingsraad, die de taken overneemt van de van de Alderstafel Schiphol en de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Bij de installatie overhandigt de kwartiermaker van de Omgevingsraad, Hans Alders, tegelijk ook het laatste advies van de Alderstafel Schiphol met een tussen partijen gesloten akkoord over het gebruik van de vierde baan op Schiphol.

Lees verder...

Het standaard-DBFM(O)contract is weer geupdate: versie 4.1 is beschikbaar op www.ppsbijhetrijk.nl

30-01-2015 16:47

De nieuwe Rijksbrede Modelovereenkomst DBFM(O) versie 4.1, Infrastructuur en Huisvesting is weer ge-update.

Lees verder...

Opening Nationaal Militair Museum

30-01-2015 16:58

Eind vorig jaar is het Nationaal Militair Museum geopend door Z.M. Koning Willem Alexander.

Lees verder...

Kamerbrief DBFM(O) voortgangsrapportage 2014

30-01-2015 17:07

De minister van Financiën heeft op 18 december 2014 de DBFM(O) Voortgangsrapportage 2014 aan de Tweede Kamer gestuurd.

Lees verder...

Nieuwe keersluis Limmel: eerste ‘natte’ PPS-project

31-01-2015 15:40

Rijkswaterstaat, Besix en mede-investeerder Rebel hebben afgelopen donderdag 22 januari Financial Close bereikt voor de nieuwe keersluis Limmel in het Julianakanaal.

Lees verder...

Gemeente Zaanstad valt in de prijzen met bijzonder woonproject

03-02-2015 15:50

De gemeente Zaanstad heeft de Nu al Eenvoudig Beter-trofee 2014 gewonnen met het project “De Hemmes”. Zij wil een woonbuurt realiseren op Schiereiland de Hemmes en heeft daarvoor afspraken gemaakt met omliggende bedrijven over onder meer geur en geluidoverlast. Zaanstad ontving de Trofee uit handen van Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) tijdens de bijeenkomst in Scheveningen die in het teken stond van de Omgevingswet en de onderlinge samenwerking

Lees verder...

Nieuwe Sluis Terneuzen verbetert concurrentiepositie Noordwest Europa

05-02-2015 14:00

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de Vlaamse minister Ben Weyts (Mobiliteit en Openbare Werken) hebben donderdag 5 februari het Verdrag tussen Nederland en Vlaanderen getekend voor de aanleg van de Nieuwe Sluis Terneuzen. De Nieuwe Sluis Terneuzen verbetert de toegang tot de Haven van Gent en Terneuzen en zorgt voor een vlotte doortocht van binnenvaartschepen tussen Nederland, België en Frankrijk. Verwacht wordt dat de sluis in 2021 gereed is.

Lees verder...

Lees ook:

template afbeelding