Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Handhaven in Brabant - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • home >
  • Actueel >
  • Nieuws uit het land >
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
template afbeelding
-

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ook buitenshuis meer afval scheiden

16-03-2015 11:15

Om afvalscheiding en recycling te verbeteren, moet naast het huishoudelijk afval ook het andere afval gescheiden worden. Daarover heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu (IenM) vandaag afspraken gemaakt met afval- en recyclingbedrijven.

Lees verder...

Mansveld: “Minder spoorwegovergangen en méér veiligheid in Borne”

16-03-2015 19:10

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) trekt € 16,6 miljoen uit voor de aanleg van een tunnel onder het spoor in Borne. Hierdoor wordt het veiliger op en rond het spoor en verbetert de doorstroming van het wegverkeer. “Het spoor loopt dwars door Borne heen. Met de komst van een spooronderdoorgang hoeft het wegverkeer niet langer op de trein te wachten. En minstens zo belangrijk: automobilisten, fietsers en wandelaars komen op een veiligere manier aan de andere kant van het spoor”, aldus de staatssecretaris.

Lees verder...

Rijk en provincie leggen samen RijnlandRoute aan

17-03-2015 11:26

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en gedeputeerde De Bondt hebben de samenwerkingsovereenkomst RijnlandRoute ondertekend. Na het besluit van Rijk en provincie in december 2014 tot de aanleg van de RijnlandRoute, is vandaag afgesproken de aanleg en het beheer van de wegverbinding samen op te pakken. Met de samenwerking wordt de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek beter bereikbaar en krijgt de regionale economie een extra zet in de rug.

Lees verder...

Na 2020 alle grote vervuilde bodemlocaties veilig

17-03-2015 16:15

Na 2020 moeten alle vervuilde bodemlocaties veilig zijn voor mensen en milieu. Dit betekent dat deze locaties gesaneerd moeten zijn, dat de risico’s van de vervuiling onder controle zijn of dat er tijdelijke beveiligingsmaatregelen zijn genomen.

Lees verder...

“Schultz: binnenvaartsector moet beter gaan samenwerken”

23-03-2015 11:00

“Het is noodzakelijk voor de binnenvaartsector om beter samen te werken. De sector krabbelt op uit een financieel zeer zware periode. Betere samenwerking versterkt de gehele positie van de binnenvaart. De sector is onmisbaar voor zowel Nederland als het buitenland. Ik roep ondernemers in de binnenvaart dan ook op om commerciële samenwerkingsverbanden te zoeken en te zorgen voor meer stabiliteit voor de hele sector”

Lees verder...

Nederland helpt mee aan schonere lucht in China

24-03-2015 07:00

Bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst hebben staatsecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en haar Chinese collega Chen Jining afgesproken hoe Nederland gaat bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in China. Een Nederlandse vertegenwoordiger gaat de Chinese overheid helpen met een nieuwe wet naar Nederlands voorbeeld. Die moet de uitstoot van fabrieken en voertuigen in China drastisch terugbrengen. Ook gaat China gebruik maken van de kennis van Nederlandse instituten als het KNMI en het Planbureau van de Leefomgeving voor het beter in kaart brengen en beheersen van de milieuproblematiek.

Lees verder...

Minister Schultz opent Innovatiecentrale voor experimenten op openbare weg

25-03-2015 13:45

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag (25 maart) samen met betrokken bestuurders en marktpartijen in Helmond de Verkeerscentrale Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat en de Innovatiecentrale officieel geopend. Vanuit de Innovatiecentrale worden grootschalige experimenten op de openbare weg uitgevoerd. De Innovatiecentrale bestaat uit een Innovatielab en twee Innovatiedesks en is uniek in Europa.

Lees verder...

KLM vergroot aantal vluchten naar China

26-03-2015 06:30

Met de ondertekening van een overeenkomst in Shanghai heeft KLM haar positie in China verder versterkt. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij en China Southern Airlines gaan hun bestaande netwerk uitbreiden door Xiamen Airlines bij de bestaande joint venture te laten aansluiten. Hierdoor kan KLM binnenkort vanaf Schiphol nog meer directe vluchten naar Chinese steden aanbieden, waaronder directe vluchten naar Xiamen en naar 15 codeshare bestemmingen. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu was donderdag aanwezig bij de ondertekening van de overeenkomst tussen de drie luchtvaartmaatschappijen.

Lees verder...

Voorbereidende werkzaamheden N279

30-03-2015 12:39

In opdracht van de provincie Noord-Brabant is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel. De verbreding moet leiden tot een betere doorstroming op dit traject.

Lees verder...

Eerste nieuwe kenteken uitgereikt

30-03-2015 12:45

Minister Melanie Schultz van Haegen en RDW-directeur Ab van Ravestein hebben het eerste kenteken uitgereikt van de nieuwe reeks voor personenauto’s: GB-001-B. Deze is voor de nieuwe auto van de stichting Het Vergeten Kind. Ambassadeur van de stichting Babette van Veen nam de auto met het nieuwe kenteken in ontvangst.

Lees verder...

Lees ook:

template afbeelding