Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Handhaven in Brabant - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • home >
  • Actueel >
  • Nieuws uit het land >
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
template afbeelding
-

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Staatssecretaris Mansveld moderniseert milieubeleid

10-03-2014 08:30

De milieu-uitdagingen van de 21e eeuw vragen om een moderne aanpak. Het leven is de afgelopen decennia wel gezonder en veiliger geworden, maar het werk is nog niet af. Daarnaast kunnen nieuwe stoffen nieuwe gezondheidsrisico’s opleveren. Daarom moderniseert het kabinet het milieubeleid. Het kabinet wil daar burgers, bedrijven en andere overheden volop bij betrekken. Vandaag wordt daarom ook het programma Duurzaam Doen gelanceerd dat mensen die duurzaamheid voorop stellen concrete handelingsperspectieven biedt en inspireert bij het duurzaam handelen. Dit schrijft staatssecretaris Mansveld vandaag aan de Tweede Kamer in de brief “Modernisering Milieubeleid’.

Lees verder...

Duurzaam Doen live!

10-03-2014 08:50

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt de urgentie om duurzamer te leven. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu wil daarom, samen met anderen zoals Milieu Centraal, concrete tips en tools bieden zodat de stap naar duurzaam doen gemakkelijker wordt.

Lees verder...

Nieuw contract A9 door alle partijen ondertekend

10-03-2014 10:46

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft maandag 10 maart in Amstelveen haar handtekening gezet onder de wijzigingsovereenkomst Stroomlijnalternatief Planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere. De afspraak uit 2007 waarin was bepaald dat Amstelveen 100 miljoen zou meebetalen aan een tunnel in de A9 is hiermee definitief van de baan.

Lees verder...

Rijk en regio maken afspraken over betere bereikbaarheid Lelystad Airport

10-03-2014 13:29

De A6 tussen Almere en Lelystad wordt verbreed naar een snelweg met 2x3 rijstroken. Er komen een nieuwe aansluiting op de A6 en maatregelen om de bestaande infrastructuur beter te benutten en het openbaar vervoer naar de luchthaven Lelystad te verbeteren.

Lees verder...

Eerste iBook Rijksoverheid: Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl

12-03-2014 07:48

Wat is gebiedsontwikkeling nieuwe stijl en welke lering kunnen we trekken uit actuele projecten? Dat is te lezen en te zien in het iBook ‘Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl: Eerste stappen in de praktijk’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De digitale publicatie beschrijft op interactieve wijze, via doorkliks en filmpjes, de praktijkervaringen uit 24 gebiedsontwikkelingsprojecten. Minister Schultz van Haegen presenteerde het iBook tijdens de opening van het praktijkcongres over Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl. Het iBook is gratis te downloaden via iBooks (te downloaden via App store). Het is de eerste keer dat de Rijksoverheid op deze wijze een publicatie uitbrengt. Dat doet ze omdat steeds meer ambtenaren van gemeenten en andere overheden papierloos werken. Voor de niet iPad gebruikers is er een online pdf beschikbaar.

Lees verder...

Green Deal om CO2-voetafdruk makkelijker te meten

13-03-2014 08:36

De CO2-uitstoot van een organisatie, zoals een bedrijf of gemeente of van een activiteit zoals reizen, kan voortaan beter vergeleken worden. Meer inzicht in CO2-uitstoot helpt om deze vervolgens omlaag te brengen. De Rijksoverheid, Milieu Centraal, Stimular, Connekt en SKAO sloten op 12 maart een Green Deal om een lijst met CO2-basiscijfers op te stellen waardoor vergelijken makkelijker wordt. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu tekent de Green Deal ‘CO2-emissiefactoren’ namens de overheid op de beurs Duurzaamheid2014.

Lees verder...

Rotterdam Centraal officieel geopend

13-03-2014 13:30

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag 13 maart officieel het nieuwe station Rotterdam Centraal geopend. Rotterdam Centraal is de eerste in een reeks van nieuwe en grotere stations in Nederland, die deel uitmaken van de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het ontstaan van het Nederlandse spoor, 175 jaar geleden.

Lees verder...

Schultz: OESO-rapport bevestigt noodzaak wake up call waterrisico’s

17-03-2014 11:00

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu geeft later dit voorjaar de aftrap voor een nieuwe aanpak voor publiekscommunicatie om Nederlanders bewuster te maken van de waterrisico’s in eigen land. Het ministerie doet dit samen met waterschappen, gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat, drinkwaterbedrijven en het Deltaprogramma.

Lees verder...

Sneller hulp voor treinreizigers bij in- en uitstappen

17-03-2014 14:00

Treinreizigers die hulp nodig hebben bij het in- en uitstappen, kunnen deze assistentie vanaf 1 januari 2015 een uur van tevoren telefonisch aanvragen bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Nu moeten zij dit nog drie uur voor vertrek van de trein melden. Dat heeft staatssecretaris Mansveld vandaag bekendgemaakt tijdens een treinreis met mensen met een visuele en motorische beperking. “Ook mensen die slecht zien, horen, of slecht ter been zijn, moeten op een prettige manier met het openbaar vervoer kunnen reizen. Ik wil dat belemmeringen voor hen zoveel mogelijk worden weggenomen.’’

Lees verder...

Mansveld zet in op meer Europees goederenvervoer per trein

20-03-2014 10:27

Meer Europese samenwerking en gezamenlijke actie zijn nodig om het volle potentieel van goederenvervoer over het spoor te gebruiken. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) roept vandaag in Gent andere Europese landen op om hier op korte termijn mee aan de slag te gaan. "Goederenvervoer over het spoor is snel, veilig en efficiënt. We moeten samen werken aan goede en soepele verbindingen over de grens, belemmeringen wegnemen en snel overal het standaard Europese veiligheidssysteem ERTMS bouwen."

Lees verder...

Lees ook:

template afbeelding