Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Handhaven in Brabant - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • home >
  • Actueel >
  • Nieuws uit het land >
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
template afbeelding
-

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Meer bouwen met minder vergunningen vanaf 1 november

24-09-2014 06:00

Bewoners en bedrijven kunnen per 1 november eenvoudiger aan- of uitbouwen, bijgebouwen plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een woning of ander hoofdgebouw neerzetten. Het vergunningvrij vergroten van het hoofdgebouw wordt bijvoorbeeld uitgebreid van 2,5 naar 4 meter en het wordt mogelijk om in het achtererf bij een woning een woongelegenheid voor mantelzorg te plaatsen. Daarnaast gaat vaker de korte (reguliere) procedure van acht weken in plaats van zes maanden gelden voor de omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan. Die eenvoudige procedure gaat bijvoorbeeld gelden voor tijdelijke activiteiten tot een duur van 10 jaar.

Lees verder...

Meld je aan voor manifestatie Ontwerp Delta.NL

24-09-2014 12:09

Wil je meepraten over de ontwerpopgave van de Nederlandse delta? Bezoek dan 29 oktober 2014 de manifestatie 'Ontwerp Delta.NL'. Aanmelden kan via www.platform31.nl.

Lees verder...

Kabinet kiest locaties windenergie op zee

26-09-2014 12:15

Het kabinet heeft drie gebieden gekozen waar de komende jaren windparken op zee kunnen worden ontwikkeld. Met deze keuze wordt het doel uit het Energieakkoord om meer windenergie op te wekken, zo goedkoop en zo snel mogelijk gehaald. De ministerraad heeft hier op voorstel van minister Kamp van Economische Zaken en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu mee ingestemd.

Lees verder...

Minister Schultz wil Nederlanders bewust maken gevaren van overstroming

28-09-2014 13:29

Zestig procent van Nederland kan overstromen. Met de nieuwe app 'Overstroom ik?' is op postcodeniveau te zien hoe hoog het water komt bij een grote overstroming. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu bij de lancering van de app: "Ik vind dat mensen moeten weten hoe hoog het water bij hen kan komen. En wat ze dan het beste kunnen doen." Op de website www.overstroomik.nl staat wat je kunt doen bij een grote overstroming: zoek je in de buurt een veilige plek of vlucht je?

Lees verder...

Flinke verbetering Noordelijke infrastructuur

29-09-2014 11:45

Met het opblazen van een reusachtige smiley heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vanmorgen de verdubbelde N33 tussen Assen en Zuidbroek officieel geopend. ’s Middags heeft zij de tracébesluiten van de Zuidelijke ringweg Groningen en de Verruiming vaarweg Eemshaven – Noordzee vastgesteld. De drie grote projecten zorgen voor een flinke verbetering van de bereikbaarheid van de regio.

Lees verder...

Sneller ingrijpen bij gevaarlijk gedrag beginnende bestuurder

01-10-2014 07:17

Vanaf 1 oktober 2014 wordt sneller actie ondernomen tegen beginnende bestuurders die zich gevaarlijk of roekeloos gedragen in het verkeer. De beginnersregeling wordt aangescherpt, zodat bestuurders al bij 2 in plaats van 3 strafpunten binnen 5 jaar naar het CBR worden gestuurd voor een rijvaardigheidsonderzoek. De nieuwe norm moet de verkeersveiligheid vergroten.

Lees verder...

Benelux-landen gaan samen het wegvervoer inspecteren

03-10-2014 14:08

Nederlandse, Belgische en Luxemburgse inspecteurs gaan in de 3 landen samen controles uitvoeren op wegvervoer, voor zowel goederenvervoer als personenvervoer. De 3 landen hebben op 3 oktober 2014 het Benelux-verdrag, om grensoverschrijdend samen te werken rond wegvervoerinspecties, ondertekend. Deze multinationale inspecties leiden tot een meer uniform toezicht op het wegvervoer - belangrijk voor ondernemers - en kostenbesparingen. Hiermee zetten ze in op de verkeersveiligheid voor burgers en creëren ze een gelijk speelveld zodat ondernemers binnen en buiten de Benelux aan een zelfde toepassing van controleregels onderworpen worden. De 3 partnerlanden vervullen met dit verdrag een voortrekkersrol binnen de Europese Unie.

Lees verder...

Onafhankelijke site helpt goede rijschool te vinden

07-10-2014 14:30

In Nederland zijn bijna 8.000 rijscholen. De nieuwe onafhankelijke website rijscholenkiezer.nl helpt om uit dat enorme aanbod een goede rijschool te kiezen.

Lees verder...

Taxichauffeurs mogen blindengeleidehonden niet weigeren

08-10-2014 06:33

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) gaat taxichauffeurs verplichten om blindengeleidehonden en andere hulphonden mee te nemen in de taxi. Ze gaat een vervoerplicht in de wet vastleggen. Met haar besluit wil de staatssecretaris een einde maken aan het weigeren van deze honden door taxichauffeurs, zo schrijft zij vandaag aan de Tweede Kamer.

Lees verder...

De Europese goederentreincorridors veroveren nieuwe gebieden

08-10-2014 10:50

Op 8 oktober 2014 hielden de transportministers van 13 landen een ceremonie ter ere van de ondertekening van een nieuw akkoord en dit in de marge van de Transportraad in Luxemburg bijgewoond door vicevoorzitter Siim Kallas. Het doel van dit evenement is de positie van de Raden van Bestuur te versterken en de werking van deze corridors doorheen Europa uit te breiden.

Lees verder...

Lees ook:

template afbeelding